Loïs

Loïs

Luca over Loïs:

Ik zal jullie in het kort vertellen wie Loïs is en wat ze voor mij betekent.

Loïs is iemand die niet snel genoegen neemt met een simpel antwoord. Als zij een vraag aan mij heeft en ik niet duidelijk ben met mijn uitleg, gaat ze negen van de tien keer op onderzoek uit om toch nog een duidelijke antwoord te krijgen. Dit vind ik heel leuk aan haar, omdat ik zeker weet dat ze niet alles zomaar aanneemt maar echt meer wilt leren over dat onderwerp waar ze mee bezig is. Dit zie je heel duidelijk terug in haar studie, want ze studeert Geschiedenis op deVU in Amsterdam. Ze zit nu in haar laatste jaar en loopt stage op een middelbare school als docente. Op haar school heeft ze veel te maken met onderzoeken. In dit soort dingen is Loïs heel anders dan ik, want zodra Loïs bezig is met een onderzoek heeft ze daar haar volle aandacht voor. Ik daarentegen kan snel afgeleid zijn of heb veel projecten door elkaar lopen.

Door Loïs heb ik geleerd hoe belangrijk afspraken zijn, want als je met Loïs iets afspreekt kan je er op vertrouwen dat ze het ook echt doet. Ze is ook van de duidelijke afspraken, want JA is bij haar ook echt JA en NEE ook echt NEE.

Naast haar studie werkt Loïs ook veel. Zo werkt ze bij de Boer, ze maakt schoon op twee adressen en ze heeft allemaal losse baantjes zoals oppassen.

Ook geeft Loïs studies aan de jeugdgroep in onze kerk. Dit vind ze leuk om te doen omdat ze de kinderen kan leren wie God voor hen en haar is. Ik vind het ook leuk om te zien hoe Loïs betrokken is met de groep en hoe ze met passie het geloof door wilt geven aan deze kinderen. Zoals ik al eerder zei is Loïs nu bezig met stage lopen als docente en wilt daarna ook werken als docente Geschiedenis. Vandaag was haar eerste dag en ze vond het heel leuk om te doen.

Zoals je kunt lezen doet Loïs een hele hoop en ik ben dan ook super trots op haar dat ze dit allemaal doet. We gaan volgend jaar trouwen en ik kan me geen beter persoon bedenken met wie ik dit wil doen dan met haar 🙂

Groetjes Luca