Blog 23: Vakantie, Garden route

Blog 23: Vakantie, Garden route

Hallo allemaal!

Het is al weer een poosje geleden dat wij een blog geplaatst hebben, dat komt omdat wij op vakantie waren. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met mijn ouders, oma, zusjes en zwager. Twee weken geleden kwamen ze aan op het vliegveld. Wat is het leuk om het land weer te beleven door hun ogen. Voor ons is het al weer een tijdje geleden dat we alles voor het eerst zagen. Om te horen hoe zij alles beleefden zorgde dat ook ik het weer meer kon waarderen. De eerste twee dagen hebben we Gordon’s Bay en Goeie Hoop laten zien. De kinderen van Goeie Hoop vonden het super om mijn familie te zien. Vooral de meiden, die waren zo nieuwsgierig en lieten mijn familie haast niet meer los. Vooral Dámaris was heel interessant met haar tatoeage en oma met haar witte haar. Daar raken ze nog niet over uitgepraat. Maar ook de jongens vonden het wel interessant, want twee weken later vroegen ze in de kerk waar de rest van mijn familie nou was en kwamen ze toch maar naast ons en mijn ouders staan. Het is voor ons zo leuk om te zien hoe onze familie verwelkomt werd.

Daarna hebben we de Garden Route gereden. Wat een prachtige landschappen herbergt dit land. En wat een variatie. Binnen vijf minuten kun je in een heel ander landschap rijden. Van hoge bergen met dichtbegroeide bossen tot uitgestrekte baaien met blauwe zeeën. Wat prachtig allemaal.. We zijn eerst naar Mosselbaai gereden, de dag erna door naar Knysna, waar het echt prachtig is. Echt een aanrader voor wie ooit naar Zuid-Afrika op vakantie wil :). Daarna naar Tsitsikamma, waar we de lange loopbrug boven de zee overgegaan zijn en dolfijnen hebben gezien! Als laatste gingen we naar Addo waar we een safari hebben gedaan. We hebben een hyena, heel veel soorten bokken en herten, olifanten, zebra’s, buffels, heel veel evertzwijnen en noem maar op gezien. Heel indrukwekkend om al die wilde dieren gewoon in de natuur te kunnen zien.

Na 11 uur en drie kwartier onderweg in de auto waren we weer terug in Gordon’s bay en zijn we de laatste dagen naar Franschhoek en Kaapstad geweest. Ook hebben we het Robbeneiland bezocht. Ik vond het heel indrukwekkend om rondgeleid te worden door de gevangenis door iemand die daar zelf om politieke redenen in gezeten heeft. Ook dat is echt een aanraden als je ooit in de buurt bent:) Op de terugreis met de boot hebben we zelfs nog orka’s gezien.

We hebben ontzettend van deze vakantie, maar vooral van de familie om ons heen genoten. Wat was het heerlijk om ze weer even te kunnen knuffelen en met ze te kunnen praten. We zijn er echt door opgeladen. Nu kunnen we weer vol goede moed beginnen met ons werk bij Goeie Hoop. Waar we ook meteen vandaag weer mee beginnen. We hebben er weer zin in!

Foto’s van de vakantie zijn te vinden op de fotopagina.

Groetjes,

Loïs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *